Speelgoedbeurs

Eenmaal per jaar, tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie, vindt de Speelgoedbeurs plaats in het Sint-Janslyceum in ’s-Hertogenbosch.
De zes medewerkers van de werkgroep Speelgoedbeurs hebben zich daar een heel jaar voor ingespannen.

In de loop van het jaar wordt er heel wat speelgoed binnengebracht in de kringloopwinkel van de Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch. Het speelgoed wordt door de werkgroep gecontroleerd op bruikbaarheid, bekeken of het compleet is, zo nodig schoon gemaakt en gesorteerd op categorie: poppen, puzzels, spelletjes, buitenspeelgoed etc.
Na een  jaar zijn er ongeveer zeven vrachtauto’s vol met speelgoed.
 
Op de Speelgoedbeurs helpen ongeveer 80 vrijwilligers en 20 scholieren mee. De scholieren moeten een aantal uren maatschappelijke stage lopen bij een instantie waar men werkt met vrijwilligers. De meesten vinden het een enorm leuke en leerzame ervaring.
 
Het speelgoed dat na de beurs overblijft gaat vooral naar Oost-Europese landen.
 
De opbrengst van de beurs wordt in zijn geheel besteedt aan goede doelen voor KINDEREN in Den Bosch en omgeving, zoals een kunstgras speelveldje, een Sinterklaasactie, knutselmateriaal in een achterstandswijk, De Zondagschool, Stichting Leergeld, de Zeeverkenners en de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Klik hier voor een uitgebreid verslag over welke instellingen een schenking hebben ontvangen van de Speelgoedbeurs 2016.


Speelgoed schenken

Goed, compleet en bruikbaar speelgoed kunt u afgeven in de kringloopwinkel in de Havenstraat. Zie voor openingstijden Kringloopwinkel


Gift aanvragen

Wilt u als Bossche Kinderstichting een gift aanvragen?
Mail uw aanvraag naar  speelgoedbeurs@vincentiusdenbosch.nlIk wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Neem contact op