Eethuis het Anker

Eethuis het Anker

Openingstijden

(zie voor de actuele informatie onder de knop "Wat eten we vandaag") 

De situatie van vóór de Coronacrisis.

Eethuis het Anker  is open op zondag, maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur. We hebben plaats voor maximaal 32 gasten. Het is niet mogelijk een plaats te reserven!
Er wordt een drie gangenmenu geserveerd bestaande uit een voorgerecht (soep), hoofdgerecht (met aparte salade) en een toetje. We sluiten de maaltijden af met een kopje koffie of thee. Het weekmenu staat aangeplakt op het raam van het eethuis.

Voor wie koken wij?

De doelgroep van het restaurant bestaat uit mensen die dak- of thuisloos zijn, sociaal geïsoleerd leven of anderszins behoefte hebben aan een goedkope maaltijd in een veilige omgeving. De gasten betalen de maaltijd à 3 euro bij binnenkomst in het eethuis. 

Eethuis het Anker werkt samen met een aantal sociale instellingen in de stad.

De regels in het Eethuis

Het Anker is een gezellig eethuis waar mensen niet alleen voor een maaltijd naar toe komen, maar ook om met elkaar te praten en even van een warme omgeving te genieten. Het Anker is wat dat betreft een bijzonder restaurant. Omdat we veel verschillende gasten krijgen die soms geen dak boven hun hoofd hebben, is een aantal huisregels opgesteld.:

  1. De deur van het restaurant gaat om 17.00 uur open en als om 17.30 uur de maaltijd begint, laten we geen gasten meer toe. We hebben plaats voor 32 gasten. Het klinkt niet aardig maar vol is vol – er zou een onveilige situatie ontstaan als we meer mensen toelaten.
  2. Na het kopje koffie of thee ruimen de vrijwilligers de tafels af en meestal rond 19.00 uur sluiten de deuren van het restaurant.
  3. Het is niet toegestaan in het restaurant alcohol te drinken. Er wordt géén sterke drank geschonken en u mag geen alcohol meebrengen. Er staat een kan water op tafel.

 

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info