Nieuwe activiteit hulpverlening: Steunpunt Sociale Uitkeringen.

Geplaatst op: Zondag 2 april 2017
 

Begin maart is een nieuwe vorm van hulpverlening toegevoegd aan de Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch: Steunpunt Sociale Uitkeringen. Hier kunnen mensen terecht met al hun vragen die met sociale verzekeringen te maken hebben. De hulpverleners die dit steunpunt bemannen, beantwoorden de vragen, geven advies of verwijzen, indien nodig, door naar de juiste persoon of instelling. Het steunpunt bevindt zich in het gebouw van de Vincentiusvereniging , Emmaplein 15. Hier kan iedereen op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur vrij binnenlopen tijdens het wekelijks spreekuur.

Het spreekuur wordt verzorgd door Henk de Jong, Toine Adriaansen en Rens Reede, alle drie ‘oudgedienden’ van de Stichting WAO/WSW Advies, waar zij mensen wegwijs maakten in de complexe materie rondom sociale uitkeringen. Eind 2012 moesten zij vanwege bezuinigingen met deze hulpverlening stoppen. Omdat er in onze samenleving grote behoefte blijkt aan ondersteuning op dit gebied, pakken de heren het werk nu vrijwillig weer op; hiervoor worden zij volledig gefaciliteerd door de Vincentiusvereniging ’s- Hertogenbosch.

Het Steunpunt Sociale uitkeringen concentreert zich op mensen met de laagste inkomens, woonachtig in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij hebben deze hulp het hardst nodig. Daarom past deze activiteit uitstekend bij de Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch.
  

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info