Speelgoedbeurs

Speelgoedbeurs

Eenmaal per jaar, tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie, vindt de Speelgoedbeurs plaats in het Sint-Janslyceum in ’s-Hertogenbosch.
De medewerkers van de werkgroep Speelgoedbeurs hebben zich daar een heel jaar voor ingespannen.

In de loop van het jaar wordt er heel wat speelgoed binnengebracht in de kringloopwinkel van de Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch. Het speelgoed wordt door de werkgroep gecontroleerd op bruikbaarheid, bekeken of het compleet is, zo nodig schoon gemaakt en gesorteerd op categorie: poppen, puzzels, spelletjes, buitenspeelgoed etc.
Na een  jaar zijn er zeven vrachtauto’s vol met speelgoed.

Op de Speelgoedbeurs helpen ongeveer 100 vrijwilligers mee, waaronder een aantal scholieren mee die dit doet in het kader van maatschappelijke stage. De meesten vinden dit een leuke en leerzame ervaring.

Het speelgoed dat na de beurs overblijft gaat naar andere instanties die het speelgoed goed kunnen gebruiken

De opbrengst van de beurs wordt in zijn geheel besteed aan projecten voor KINDEREN in Den Bosch en omgeving, zoals een kunstgras speelveldje, een Sinterklaasactie, knutselmateriaal in een achterstandswijk, De Zondagschool, Stichting Leergeld, de Zeeverkenners en de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Klik hier voor een uitgebreid verslag over welke instellingen een schenking hebben ontvangen van de Speelgoedbeurs 2016.


Gift aanvragen

Wilt u als Bossche Kinderstichting een gift aanvragen?
Mail uw aanvraag naar  speelgoedbeurs@vincentiusdenbosch.nl


Speelgoed schenken

Goed, compleet en bruikbaar speelgoed kunt u afgeven in de Kringloopwinkel in de Havenstraat. Zie voor openingstijden Kringloopwinkel


Sponsoren

De Speelgoedbeurs wordt gesponsord door:

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info