Speelgoedbeurs

Speelgoedbeurs

Eenmaal per jaar, tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie, vindt de Speelgoedbeurs plaats in het Sint-Janslyceum in ’s-Hertogenbosch. (data vind je in de agenda op deze site)

De vaste medewerkers van de werkgroep Speelgoedbeurs spannen zich het hele jaar in om deze beurs te kunnen organiseren.
In de loop van het jaar wordt er heel veel speelgoed binnengebracht in de kringloopwinkel van de Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch. De werkgroep controleert het speelgoed op bruikbaarheid, kijkt of het compleet is, maakt het zo nodig schoon en sorteert alles op categorie: poppen, puzzels, spelletjes, buitenspeelgoed etc.
Na één jaar zijn er zeven vrachtauto’s vol met speelgoed.

Op de Speelgoedbeurs helpen ongeveer 100 vrijwilligers mee. Het speelgoed dat na de beurs overblijft, gaat naar een project in Roemenië en naar enkele andere instanties, die het speelgoed goed kunnen gebruiken. 
De opbrengst van de beurs wordt in zijn geheel besteed aan projecten voor KINDEREN in Den Bosch en omgeving, zoals een kunstgras speelveldje, een Sinterklaasactie, knutselmateriaal in een achterstandswijk, De Zondagschool, speeltuin ‘t Kwekkeltje, de Zeeverkenners en de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Klik hier voor een verslag over de Speelgoedbeurs 2019 en welke instellingen een schenking hebben ontvangen uit de opbrengst ervan.


Gift aanvragen

Wilt u als Bossche Kinderstichting een gift aanvragen?
Mail uw aanvraag naar  speelgoedbeurs@vincentiusdenbosch.nl


Speelgoed schenken

Goed, compleet en bruikbaar speelgoed kunt u afgeven in de Kringloopwinkel in de Havenstraat. Zie voor openingstijden Kringloopwinkel


Sponsoren

De Speelgoedbeurs wordt gesponsord door:

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info