• Vincentiusvereniging
    's-Hertogenbosch

Organisatie

Ieder mens telt

In Nederland leven meer dan 800.000 gezinnen op of onder het bestaansminimum. Ziekte, ongeval, werkloosheid, een handicap, uitkering of een schuldenlast kunnen leiden naar een leven onder de armoedegrens.

Mensen die in zo’n situatie leven, hebben er elke dag opnieuw mee te maken. Er is niet alleen een financieel probleem. Ouderen, jongeren en gezinnen komen ook in een isolement. Geen werk betekent weinig sociale contacten. Niet op bezoek, want iets meenemen kan niet en ook de reiskosten zijn hoog. Lid worden van een sportclub en andere verenigingen, volgen van een cursus, muziek maken of een terrasje pakken liggen ver buiten bereik. En zo ontstaat een isolement en verslechtert de kwaliteit van leven. Met elke dag de schaamte en gepieker: hoe kom ik eruit? En dat soms jarenlang…

De Vincentiusvereniging zet zich in om deze armoede, waar mogelijk is, te verlichten. Als vrijwilligersorganisatie verlenen wij diensten aan de medemens in problemen. Dat doen we door 'hulp van mens tot mens' en door middel van projecten of activiteiten. Want voor ons geldt: Ieder mens telt!
Vincentiusvereniging ’s Hertogenbosch telt ruim 200 vrijwilligers en bestaat uit 7 werkgroepen, die elk met hun specifieke activiteiten zich inzetten om deze doelstelling te realiseren.

Voor meer informatie over de Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch en specifieke vragen rondom publiciteit, kunt u contact opnemen met Marjo Verburg, emailadres: communicatie@vincentiusdenbosch.nl . 

Steun ons  

Vrijwilliger worden

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Lees meer en meld je aan