Organisatie

Armoede in Nederland?…

Helaas, er is armoede in Nederland; meer dan 800.000 gezinnen leven op of onder het bestaansminimum. Elke dag opnieuw. Ziekte, ongeval, leven van een uitkering, zonder werk, een schuldenlast die uit de hand loopt.

Waar kan dit op uitdraaien?

Wie hebben elke dag opnieuw met armoede te maken? Ouderen met weinig inkomen, langdurig werklozen, vrouwen in de bijstand, gezinnen uit de groep 'de nieuwe Nederlander', gehandicapten, arbeidsongeschikten, een deel van de kleine zelfstandigen zoals winkeliers, boeren. Er is niet alleen een financieel probleem. Mensen komen ook in een isolement. Geen werk betekent weinig sociale contacten. Niet op bezoek, want iets meenemen kan niet en ook de reiskosten zijn hoog. De krant of een tijdschrift is de deur al uit. Sportclub, andere verenigingen, het volgen van een cursus, muziek maken of een terrasje ligt ver buiten bereik. En zo ontstaat een isolement en verslechtert de kwaliteit van het bestaan. Met elke dag de schaamte en gepieker: hoe kom ik eruit? En dat soms jarenlang…

Wat kunnen we doen?

Spontaan gezegd: heel wat. De Vincentiusvereniging legt het u graag uit! Als vrijwilligersorganisatie verlenen wij diensten aan de medemens in problemen. Dat doen we door 'hulp van mens tot mens' en door middel van projecten of  activiteiten.

Specifieke vragen rondom publiciteit?

Voor meer informatie over de Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch en specifieke vragen rondom publiciteit, kunt u contact opnemen met Marjo Verburg, emailadres: communicatie@vincentiusdenbosch.nl . 

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info