• Speelgoedbeurs
    's-Hertogenbosch

Projecten

De opbrengst van de beurs wordt grotendeels besteed aan projecten voor KINDEREN in Den Bosch en omgeving, zoals in vorige jaren een kunstgras speelveldje, een Sinterklaasactie, knutselmateriaal in een achterstandswijk, De Zondagschool, speeltuin ‘t Kwekkeltje, de Zeeverkenners en de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De opbrengst van 2022 gaat naar:

  • Stichting Magic Care.
  • De wensambulance
  • Dream4kids
  • Maaspoortkids
  • Speeltuin ‘t Kwekkeltje
  • Project in Mexico, geleid door Nederlanders

Het speelgoed dat na de beurs overblijft, gaat naar (vluchtelingen uit) Oekraïne, een project in Roemenië en naar enkele andere instanties, die het speelgoed goed kunnen gebruiken.

 


Speelgoedbeurs 2022

Klik hier voor een verslag over de Speelgoedbeurs 2022 en welke instellingen een schenking hebben ontvangen uit de opbrengst ervan.

Cheque voor  WensAmbulanceBrabant

‘Zo leuk’, een heel jaar hard werken voor de speelgoedbeurs en dan…. Mag je voor
Sinterklaas spelen!’ verklaarde Reini ter Beek,  voorzitter van de Speelgoedbeurs tijdens de overhandiging van een cheque van  €2750 aan WensAmbulanceBrabant. 
Rini van der Donk, vrijwilliger en chauffeur van de Wensambulance nam op maandag 6 februari de cheque voor zijn stichting in ontvangst. Dit bedrag stelt hen in staat om veel terminaal zieke mensen te vervoeren om hun laatste wens in vervulling te laten gaan. De werkgroep van de speelgoedbeurs had deze geweldige vrijwilligersorganisatie als hoofddoel gekozen voor de succesvolle beurs van  21 oktober jl in het St. Janslyceum.
 
Rini van der Donk  vertelde hoe dankbaar het is om deze ernstige zieken nog een laatste keer in een comfortabele ambulance naar hun favoriete  plek te brengen. Dat  kan het ouderlijke huis zijn of op bezoek bij familie, maar ook een laatste keer naar het strand of naar de Efteling. Het komt helaas ook nog als eens voor dat het de laatste wens van een ernstig ziek kind betreft. De patiënten worden de hele dag professioneel begeleid door vrijwilligers en de het vervoer is kosteloos.

Rini is na het overlijden van zijn vrouw 8 jaar geleden, als chauffeur op de ambulance gekomen en ervaart hoe moeilijk het is om afscheid te nemen. Hij neemt er dan ook rustig de tijd voor want zo’n  afscheid duurt vaak langer dan verwacht. Een flinke uitloop zo nu en dan vormt voor hem dan ook geen probleem, want ‘het is zo prachtig als er dan een echt goed afscheid is geweest!’

Steun ons  

Speelgoed schenken

Goed, compleet en bruikbaar speelgoed is altijd van harte welkom. U kunt dat bij het Vincentius gebouw aan de Havenstaat inleveren.

Openingstijden inname loket van de Kringloopwinkel