45 ste boekenbeurs in voorbereiding

Geplaatst op: Dinsdag 8 januari 2019
 

Tijdens 45ste Boekbeurs van 25 tot en met 27 januari in de Brabanthallen biedt de Vincentiusvereniging weer een aantal bijzondere tweedehands en nieuwe boeken te koop aan; in totaal zo’n 100.000 boeken .

Er zijn zo’n 60 kramen bemand door vrijwilligers, waar boeken zijn uitgestald in verschillende rubrieken zoals literatuur, koken, sport, religie en kinderboeken. Net als vorig jaar is ook ruimte gereserveerd voor cd’s, dvd’s en grammofoonplaten. Daarnaast zijn er vitrines gevuld met bijzondere en zeldzame boeken, uiteenlopend van aard, van een gedichtenbundel uit 1727 tot een boek over de Beatles. De verkoop van ‘delicatessen’ vormt steevast een derde van de totale opbrengst die steeds is bestemd voor een goed doel.

Als hoofddoel is dit jaar voor de in Liempde gevestigde Peduli Anak Foundation gekozen die hulp geeft aan ruim tachtig weeskinderen die verblijven in het kindercentrum Peduli Anak op Lombok (Indonesië). Een groot gedeelte van het kindercentrum werd in augustus vernield door enkele aardbevingen. De kinderen bleven ongedeerd. Maar vier grote opvanghuizen zijn verwoest waardoor de kinderen nu moeten overnachten in de overgebleven ruimten die hiervoor provisorisch zijn ingericht.

,,Voor de aardbevingen hadden we de aanvraag van Peduli Anak met enkele andere projecten al in behandeling genomen. De aardbevingen werden een extra reden om ons in te zetten voor het kindercentrum. We proberen in elk geval tienduizend euro voor dit hoofdproject bijeen te krijgen’’, aldus voorzitter Jan Schellekens.

De Boekenbeurs is op 25 januari geopend vanaf 19.00 tot 22.00 uur en op 26 en 27 januari vanaf 10.00 tot 16.00 uur. Entree en parkeren is gratis.

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info