• Vincentiusvereniging
    's-Hertogenbosch

Boekenbeurs in Brabanthallen

Geplaatst op: Dinsdag 3 januari 2023
 
Terug naar overzicht

Boekenbeurs in Brabanthallen

 

Op 13-14-15 januari 2023, houdt Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch weer de grote Boekenbeurs. In de Paradezaal en de Boschzaal van de Brabanthallen zijn in een honderdtal kramen meer dan 100.000 boeken uitgestald naast vele Lp’s en CD’s. Bezoekers van de beurs kunnen op deze beurs scherp geprijsde boeken te kopen in elk denkbaar genre.

De beurs is geopend op vrijdag van 19.00- 22.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur.

Parkeren is gratis en toegang is €1 vanaf 13 jaar.

 

Boeken in elk genre

De werkgroep heeft reikhalzend uitgekeken om eindelijk deze grote hal te kunnen vullen met de grote voorraad boeken die afgelopen periode bij de Vincentiusvereniging zijn binnengebracht. Er is dan ook van alles te vinden op deze beurs voor volwassenen en kinderen. In 110 kramen, alle bemand door vrijwilligers, zijn boeken te vinden in uiteenlopende rubrieken zoals literatuur, geschiedenis, koken, sport, religie, strips en kinderboeken. Er is ook een aparte ruimte gereserveerd voor cd’s, dvd’s en grammofoonplaten. Daarnaast is er een grote afdeling Delicatessen, waar de meer exclusieve en duurdere boeken worden verkocht. Kortom voor elk wat wils!

Om de Boekenbeurs voor iedereen toegankelijk te maken, ontvangen ruim 600 gezinnen via de Voedselbank een tegoedbon voor 10 boeken op zondag.

 

Opbrengst voor het hoofddoel en nevendoelen

Deze grootschalige Boekenbeurs vindt dit jaar voor 48e keer plaats. De opbrengst van de boekenverkoop is bestemd voor projecten die gericht zijn op verlichting van armoede, met name in de derde wereld. Dit jaar is als het hoofddoel voor financiële ondersteuning uitgekozen: Stichting Kinderen van de zon. Die verzorgt een koksopleiding in Peru voor straat/anderszins aandachtsjongeren. Als nevendoel is verkozen Stichting Aisha and friends die een opleiding voor docenten verzorgd zodat zij training life skills kunnen geven aan kinderen in meerdere Afrikaanse landen.

Daarnaast ontvangen enkele andere projecten een kleinere bijdrage.

In 2022 hebben wij zo bijna €40.000,- mogen uitdelen.

 

De werkgroep Boekenbeurs hoopt van harte dat zij op de boekenbeurs weer veel bezoekers uit de regio mag ontvangen! Meer informatie, ook over de andere activiteiten van de vereniging, vindt u op www.vincentiusdenbosch.nl

 

Einde Persbericht

 

Voor informatie over de boekenbeurs kunt u contact opnemen met Peter van Amelsfoort, voorzitter Werkgroep Boekenbeurs,Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch, 06 53692277.

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Marjo Verburg, bestuurslid Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch: 06 37201364

 

 

Steun ons  

Vrijwilliger worden

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Lees meer en meld je aan