• Vincentiusvereniging
    's-Hertogenbosch

Cheque voor WensAmbulanceBrabant

Geplaatst op: Dinsdag 7 februari 2023
 
Terug naar overzicht

Cheque voor  WensAmbulanceBrabant


‘Zo leuk’, een heel jaar hard werken voor de speelgoedbeurs en dan…. Mag je voor
Sinterklaas spelen!’ verklaarde Reini ter Beek,  voorzitter van de Speelgoedbeurs tijdens de overhandiging van een cheque van  €2750 aan WensAmbulanceBrabant. 
Rini van der Donk, vrijwilliger en chauffeur van de Wensambulance nam op maandag 6 februari de cheque voor zijn stichting in ontvangst. Dit bedrag stelt hen in staat om veel terminaal zieke mensen te vervoeren om hun laatste wens in vervulling te laten gaan. De werkgroep van de speelgoedbeurs had deze geweldige vrijwilligersorganisatie als hoofddoel gekozen voor de succesvolle beurs van  21 oktober jl in het St. Janslyceum.
 
Rini van der Donk  vertelde hoe dankbaar het is om deze ernstige zieken nog een laatste keer in een comfortabele ambulance naar hun favoriete  plek te brengen. Dat  kan het ouderlijke huis zijn of op bezoek bij familie, maar ook een laatste keer naar het strand of naar de Efteling. Het komt helaas ook nog als eens voor dat het de laatste wens van een ernstig ziek kind betreft. De patiënten worden de hele dag professioneel begeleid door vrijwilligers en de het vervoer is kosteloos.

Rini is na het overlijden van zijn vrouw 8 jaar geleden, als chauffeur op de ambulance gekomen en ervaart hoe moeilijk het is om afscheid te nemen. Hij neemt er dan ook rustig de tijd voor want zo’n  afscheid duurt vaak langer dan verwacht. Een flinke uitloop zo nu en dan vormt voor hem dan ook geen probleem, want ‘het is zo prachtig als er dan een echt goed afscheid is geweest!’

 

Steun ons  

Vrijwilliger worden

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Lees meer en meld je aan