• Vincentiusvereniging
    's-Hertogenbosch

Hulp aan Oekraiense vluchtelingen

Geplaatst op: Dinsdag 5 april 2022
 
Terug naar overzicht

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen

De hulpverlening van Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch is momenteel bijzonder gericht op Oekraïense vluchtelingen die onze stad binnenkomen. Hiervoor heeft de vereniging een eerste noodfonds van € 5.000,- ingesteld. 

Met dit geld én goederen gaat Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch vanaf deze week Oekraïners die aan de Hervensebaan gehuisvest worden, de nodige hulp geven.

In actie voor Oekraïense vluchtelingen?

Wil je samen met de Vincentius Vereniging Oekraïense vluchtelingen ondersteunen? Lever dan jouw hulpgoederen in bij het inname loket aan de Havenstraat 16 in Den Bosch (dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 14.00 uur). Vooral aan goede buggy's, rollators, looprekken, kinderwagens, maxi cosy's, boodschappenkarretjes en wiegjes is behoefte. Kinderfietsen zijn welkom bij Vindingrijk.

Winkeltjes

De Vincentius Vereniging zorgt ervoor dat de spullen bij de Oekraïense vluchtelingen in Den Bosch terecht komen. Op de opvanglocaties zelf worden geen hulpgoederen in ontvangst genomen. Op beide locaties (aan de Bruistensingel en de Hervensebaan) zijn ‘winkeltjes’ met hulpgoederen. Stichting Loods, de Vincentius Vereniging en Voor elkaar zorgen voor de inrichting hiervan. Oekraïense vluchtelingen werken mee als vrijwilliger. De Vincentius Vereniging is verantwoordelijk voor de bevoorrading van het winkeltje aan de Hervensebaan.

Vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger aan de slag of wil je vluchtelingen op een andere manier ondersteunen? Vrijwilligersnetwerk Galant registreert en coördineert het aanbod van vrijwilligers, bewonersinitiatieven en bedrijven. Stuur een mailtje met wat jij aan hulp te bieden hebt aan info@galant.nl Graag met vermelding van jouw hulpaanbod, jouw contactgegevens en de contactpersoon. Als dat van toepassing is, koppelt Galant het aanbod terug aan de Vincentiusvereniging.

Doneren

Donaties kunnen gedaan worden op rekening van de Vincentius Vereniging,

NL85 RABO 0128 3595 95 o.v.v. Opvang Oekraïners. De Vincentius Vereniging is een ANBI instelling waardoor donaties aftrekbaar zijn voor de belasting. Van de donaties worden initiatieven voor Oekraïners ondersteund en tweedelijns hulpbehoeften ingekocht zoals bijvoorbeeld badslippers en toiletartikelen.

 

Steun ons  

Vrijwilliger worden

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Lees meer en meld je aan