Opbrengst Boekenbeurs 56.422 euro

Geplaatst op: Woensdag 7 februari 2018
 

Ook bij de 44e Boekenbeurs kunnen we weer spreken van een gezellig, succesvol weekend.

Duizenden bezoekers hebben hun slag kunnen slaan: gevonden wat ze al jaren zoeken, voor een paar tientjes tassen vol boeken en die ene onverwachte vondst.

Van de bruto-opbrengst van € 56.442.- blijft er ruim voldoende over voor het hoofdproject nl. de Stichting Flor Ayuda in Ghana voor de uitbreiding van een school waar ook technisch onderwijs gegeven gaat worden; De school was er al maar wordt nu uitgebreid zodat jongeren zich verder kunnen bekwamen in de techniek: koken, computertechniek en autotechniek.
Ook aan de Stichting Rising Stars in Ghana wordt geld geschonken. Daar bestaat al een verzorgingshuishuis dat zich deels kan bedruipen door een varkensfokkerij; maar daar wil men verdere voorzieningen kunnen betalen met behulp van een kippenfokkerij. Dit huis voor meervoudig gehandicapte kinderen heeft nog om en nabij de € 7500,- nodig en kan volledig door de Boekenbeurs worden gegeven.

Daarnaast ligt er een tiental kleinere projecten op de plank die om financiering hebben gevraagd. In de komende maand zal de Werkgroep Boekenbeurs daar een beslissing over nemen. Het ligt in der bedoeling, dat op dinsdagavond 27 maart alle goede doelen hun cheque zullen krijgen. U vindt daar dan later weer een verslag van op de pagina van de Boekenbeurs.

Intussen zijn de voorbereidingen voor 2019 ( 25-26 en 27 januari ) al weer volop aan de gang : de aanvoer van boeken / platen en CD’s en DVD’s is weer overweldigend, zodat er tijdens de volgende beurs weer voldoende keus zal kunnen zijn.

Wij hopen u dan graag (weer) te ontmoeten.

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info