Persbericht

Geplaatst op: Zondag 13 april 2014
 
Nieuwe voorzitter Vincentiusvereniging Den Bosch
 
Na 5 jaar heeft Frans Koeman het voorzitterschap van de Vincentiusvereniging Den Bosch neergelegd. In deze periode heeft Frans Koeman belangrijke nieuwe ontwikkelingen op de agenda weten te zetten, waaronder de schuldhulpverlening door het project schuldmaatjes, de support voor de 5 jaar geleden opgerichte voedselbank, een toenemende aandacht voor de sociale activering in de stad voor inwoners die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Frans Koeman is voor zijn grote verdiensten voor de Bossche vereniging onderscheiden met de landelijke Vincentiuspenning.
 
Met de overheveling van een reeks nieuwe zorgtaken naar de gemeenten door de uitbreiding van de WMO-taken zal het beroep op de vrijwilligers van Vincentius verder toenemen. Met 250 vrijwilligers wil Vincentius ook in de toekomst een belangrijke steunfunctie blijven  vervullen in het sociale hart van de stad Den Bosch.
 
Tijdens de ledenvergadering op 9 april van Vincentius is Ton van den Bersselaar benoemd als nieuwe voorzitter van de Vereniging. Ton van den Bersselaar heeft vele jaren gewerkt in directie- en adviesfuncties in de zorgsector (waaronder 12 jaar als directeur/bestuurder van de Van Neijnselgroep in Den Bosch) maar ook actief voor ontwikkelingsprojecten in India, welke mede gesteund zijn door Vincentius.
 
Zijn opdracht zal zijn om de VincentiusVereniging mee te laten groeien in de veranderde taken op gemeentelijk niveau in de komende jaren. De economische crisis doet bovendien het beroep dat gedaan wordt op de hulpverlening van Vincentius scherp toenemen. Niet voor niets is het sociaal restaurant dagelijks vol bezet voor een goed gevulde maaltijd tegen een minimumvergoeding. De Bossche Vincentiusvereniging zal zijn opdracht om waar mogelijk voor de kwetsbare inwoners van Den  Bosch op te komen stevig blijven invullen!
 
------- einde persbericht --------
 
 
 
Voor nadere informaties: Ton van den Bersselaar  (voorzitter, 0653257025) of Gerrie Groen (secretaris, 0620132982)

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info