Speelgoedbeurs 2015

Geplaatst op: Maandag 19 oktober 2015
 
SPEELGOEDBEURS VINCENTIUSVERENIGING
 
Op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november houdt de Vincentiusvereniging weer haar jaarlijkse speelgoedbeurs in het St. Janslyceum, Sweelinckplein 3, ’s-Hertogenbosch. Op deze beurs wordt goed, tweedehands speelgoed voor kinderen van alle leeftijden te koop aangeboden. De  benedenverdieping van het Sint Janslyceum is omgetoverd tot een beurs met kraampjes waarin het speelgoed overzichtelijk op categorie wordt gepresenteerd. Spellen, boeken, poppen, fietsjes, autootjes… het is er weer allemaal! Deze Fake Cartier Watches  beurs biedt een mooie kans om goedkoop inkopen te doen voor de komende decembermaand. De opbrengst van het verkochte speelgoed komt ten goede aan projecten voor kinderen in de regio.
De speelgoedbeurs is geopend op zaterdag van 11.00 – 15.30 uur en op zondag van 11.00 – 14.00 uur. Entree is € 0.50
 
Jaarlijks trekt de beurs vele honderden bezoekers uit ’s-Hertogenbosch en omgeving.
Bij de organisatie van deze jaarlijkse speelgoedbeurs is een honderdtal vrijwilligers betrokken. Door het jaar heen is een groep mensen wekelijks bezig met verzamelen, sorteren, schoonmaken en opslaan van allerhande speelgoed. De meeste vrijwilligers helpen mee om de beursdagen in goede banen te leiden; het bestuur draagt zorg voor de selectie van projecten die financiële ondersteuning behoeven en de afhandeling ervan.
De opbrengst van de Speelgoedbeurs komt terecht bij jaarlijks wisselende projecten voor kinderen. Zo ontvingen vorig jaar o.a. de Replica Rolex Watches organisatie ‘De sint is er voor ieder kind’ uit Vught, en de kinderafdeling van het Jeroen Bosch ziekenhuis een financiële bijdrage om specifieke activiteiten uit te voeren. Ook de Zeeverkenners ontvingen een geldbedrag om zeiltochten voor gehandicapte kinderen te organiseren. 
 
De Vincentiusvereniging voert al haar activiteiten uit in het kader van armoedebestrijding in de stad en daarbuiten. Daarvoor organiseert zij naast de Speelgoedbeurs ook een Boekenbeurs, is er een tweedehands goederenwinkel, een sociaal restaurant en een vakantiechalet en geeft zij materiële en immateriële hulp aan mensen die dat hard nodig hebben. Alle activiteiten worden belangeloos gedaan door meer dan 250 vrijwilligers.

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info