Succesvol 2014 voor Vincentius 's-Hertogenbosch

Geplaatst op: Dinsdag 13 januari 2015
 

De Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch heeft een succesvol 2014 achter de rug en gaat 2015 vol passie tegemoet!

Uit alle gegevens blijkt dat we voor de stad een belangrijk vangnet zijn, alleen al de 400 mensen die financiële hulp kregen, goed voor een bedrag van € 67.000,-, zijn daarvoor een goed bewijs. Bovendien wordt er intensief samengewerkt binnen de sociale netwerken binnen de stad, het laatste is dat van het Netwerk tegen Armoede.

Alhoewel  we een vrijwilligersorganisatie zijn gebeuren een aantal zaken heel professioneel, met veel inzet en passie, door het winkelmanagement, het sociaal restaurant, met dagelijks heel smakelijke maaltijden voor 25-30  thuis- en daklozen, de sociale hulpverlening. Binnen de Vincentiusvereniging zelf, met bijna 250 vrijwilligers die actief zijn binnen de verschillende onderdelen, zijn er ook vele positieve ontwikkelingen, waaronder  een nieuw huisvestingsplan voor de winkel en de bijbehorende ruimten. Deze zullen efficiënter ingedeeld worden en aangepast aan de eisen van deze tijd. De interne samenwerking tussen de verschillende commissies en deelbesturen zal versterkt worden, bijvoorbeeld door de verkoop van boeken, cd’s en lp’s en speelgoed het hele jaar door in de Vincentiuswinkel. Dit laatste zonder de belangrijke status van de jaarlijkse boekenbeurs en speelgoedbeurs aan te tasten.

We beschikken als Vereniging Replica Panerai Luminor Watches  nog niet over een eigen gedragscode en die zal dan ook begin 2015 vastgesteld en ingevoerd worden. Dit geeft geen grote verandering, maar wel meer duidelijkheid over ieders rol en de verwachtingen die we als Vereniging hebben naar onze vrijwilligers.
Vincentiaan zijn is een zeker voorrecht, deel uit maken van een instelling die solidariteit en barmhartigheid hoog in het vaandel heeft is ook van waarde voor de vrijwilligers zelf: de kernzin: ieder mens telt, motiveert ons allen in ons werk voor de mensen die armoede ervaren in hun dagelijks leven.

Tot slot gaan we in 2015 alles in het werk stellen om een nieuwe caravan-chalet te kunnen aankopen voor een specifieke groep mensen die daardoor ook eens van een week vakantie kunnen genieten op recreatiepark Vinkeloord.

Alle opbrengsten die we binnen onze Breitling Replica Watches UK Vincentiusvereniging weten te realiseren dienen hetzelfde doel: het bestrijden van armoede, zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden waar specifieke projecten financieel worden ondersteund.
 

’s-Hertogenbosch, januari 2015

 

Ton van den Bersselaar

Voorzitter

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info