Vrijwilligersuitje Eethuis het Anker 2015

Geplaatst op: Zondag 25 oktober 2015
 
Zaterdag 17 oktober 2015 verzamelden een kleine 40 vrijwilligers van Vincentius, de koks en de serveerders van Eethuis het Anker, zich bij het ‘Groot Tuighuis’ in de Bethaniestraat in ‘s-Hertogenbosch. We genoten van twee rondleidingen: een over de werkwijze van de archeologische dienst die in het Tuighuis is gevestigd en de tweede over de historie en de architectuur van het gebouw de oudste nog bestaande Sint Jacobskerk van de stad. Leuke bijkomstigheid was de relatie van beide gidsen met Vincentius, namelijk vrijwilliger bij de Boekenbeurs en als kok.
Alle deelnemers waren erg enthousiast en stelden de gidsen zoveel vragen dat we veel later dan gepland bij “Eetcafé Het Warm Onthaal” aankwamen. Onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes konden we gezellig napraten over de rondleidingen en bijpraten over ons vrijwilligerswerk, kennismaken met nieuwe koks en serveerders en de secretaris van het dagelijks bestuur van Vincentius die als gast aanwezig was. De voorzitter van Eethuis het Anker reikte het traditionele zilveren Ankertje, voor tien jaar vrijwilligerswerk, uit  aan een van de koks.  Daarnaast bedankte hij alle vrijwilligers voor hun enthousiaste inzet. Rond half zes ging iedereen zeer voldaan naar huis.

Eliane Boileau
Secretaris Eethuis het Anker

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info