Vrijwilligers van Eethuis het Anker

Vrijwilligers van Eethuis het Anker

Bij Eethuis het Anker worden alle werkzaamheden – van inkoop tot en met uitserveren en opruimen – door  vrijwilligers verricht.
Ongeveer 35 koks werken bij toerbeurt in de keuken van 14.00 tot ca. 19.00 uur om een maaltijd te breiden. Daarnaast zijn er 35 vrijwilligers werkzaam als serveerder in het eethuis. Zij starten rond 16.00 uur en zijn ook rond 19.00 uur klaar met hun werkzaamheden. Koks en serveerders worden aangestuurd door coördinatoren van keuken en restaurant.

Taken van de koks

In overleg met de coördinator worden de werkdagen van de koks vastgelegd in een werkrooster .Koks staan altijd met zijn tweeën in de keuken om de maaltijden te bereiden. De koks bepalen zelf het menu dat zij willen koken en geven dit samen met een ingrediëntenlijst door aan de coördinator die vervolgens inkopen doet. De maaltijden worden bij voorkeur met seizoenproducten bereid voor een bedag van maximaal 3 euro p.p.
De bereide gerechten worden door de serveerders uitgeserveerd in het restaurant.
De keuken en afwaskeuken (inclusief de vloeren) worden door de koks van dienst schoongemaakt na het bereiden van de maaltijd.

Taken van de serveerders

In overleg met de coördinator wordt een werkrooster opgesteld. Het is fijn voor de gang van zaken in het eethuis als serveerders minimaal 2 x per maand beschikbaar zijn.
Vóórdat het eethuis open gaat dekken de serveerders de tafels. Vervolgens verwelkomen zij de gasten en nemen de betaling van de maaltijden in ontvangst. In overleg met de keuken wordt de maaltijd geserveerd.
De serveerders zorgen voor een goede sfeer in het restaurant en zorgen dat alles op rolletjes loopt. Als de maaltijd is beëindigd zorgen de serveerders voor het opruimen/schoonmaken van restaurant en pantry.

Word ook vrijwilliger bij het Anker!

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers in keuken en eethuis. Wil je op regelmatige basis komen helpen? Neem dan contact met ons op via het mailadres: restaurant@vincentiusdenbosch.nl

Ik wil helpen

Vrijwilliger zijn bij Vincentiusvereniging is dankbaar werk. U leert veel mensen kennen met dezelfde idealen en doet veel nieuwe ervaringen op.

Meer info

Waar kan ik goederen inleveren

Onze Kringloopwinkel is blij met goederen en kleding die in goede en bruikbare staat zijn om te verkopen. U kunt deze afgeven in de winkel of een afspraak met ons maken om deze op te halen.

Meer info